Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μπροστά σε δεκάδες φίλους, συνεργάτες, υποστηρικτές και δημοσιογράφους, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Λάμπρου


Το όνομα του Συνδυασμού

«Σας καλώ να στηρίξετε με τις προτάσεις, με τις ιδέες σας την νέα δημοτική παράταξη με τίτλο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ. Προοδευτική γιατί μας συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια και γιατί χρειάζεται συνέχεια. Συμμαχία γιατί πρέπει να συμμαχήσουμε, μεταξύ μας και φυσικά, Ερμιονίδα, γιατί όλη η προσπάθεια γίνεται για τον τόπο μας. Έχουμε θέληση, γνώση, εμπειρία. Διαθέτουμε τη δύναμη να κινητοποιήσουμε κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις. Είναι σημαντικό να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Είναι σημαντικό να μην υποσκάπτουμε το έργο της Δημοτικής αρχής, το έργο των παραγωγικών δυνάμεων». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την πρωτομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος, καλώντας ανοιχτά τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί να κάνουν ελεύθερα τις ερωτήσεις τους.


Οι πρωτοβουλίες

Ο κ. Λάμπρου μίλησε και για μια σειρά πρωτοβουλιών όπως για έναν καταστατικό χάρτη διαλόγου με κοινωνικές ομάδες, με συλλόγους, με παραγωγικές δυνάμεις αλλά και με τις άλλες παρατάξεις. «Έχουν δημιουργηθεί τρεις νέες παρατάξεις για τις εκλογές. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε μαζί τους παρασκηνιακά, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ακούσουμε και να ξέρουμε τις θέσεις τους, να βρούμε τα σημεία που συγκλίνουμε και να συνεργαστούμε, είτε προεκλογικά, είτε μετεκλόγικα. «Προεκλογικοί αγώνες με μονολόγους δεν έχουν πια νόημα» είπε ο κ. Λάμπρου.

Μια άλλη πρωτοβουλία που θα λάβει η παράταξη, είναι η «τεκμηριωμένη καταγραφή των προβλημάτων» που δημιουργήθηκαν από την υποβάθμιση των Δημοσίων υπηρεσιών του τόπου (Δ.Ο.Υ., Λιμεναρχείο, τώρα ακούγεται και το ΙΚΑ).

Και τέλος, η διοργάνωση ενός συνεδρίου σε συνεργασία με επιστημονικό φορέα για το μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης της Ερμιονίδας.


Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Ο κ. Λάμπρου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι αιρετός επί 16 συναπτά έτη, δεν υπήρξε κάποια ερώτηση που να είναι έντονα κριτική για την πορεία του μέχρι σήμερα. «Εκλέγεστε 16 χρόνια σύμβουλος. Τι είναι αυτό που εμποδιστήκατε μέχρι τώρα να κάνετε;», φάνηκε να είναι η πιο …σκληρή ερώτηση που δέχθηκε. «Πετύχαμε πάρα πολλά. Είμαι περήφανος για την πορεία μου στην Τ.Α. αλλά μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Μια ευκαιρία με έναν άλλο ρόλο δεν είναι λάθος. Αυτή η περίοδος ήταν η πιο δύσκολη που πέρασε ο τόπος. Πρέπει να ελπίζουμε. Το λέω και στα παιδιά που διδάσκω. Πρέπει να παλαίψουμε. Θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι με την εμπειρία μας μπορούμε».

Πόσο δύσκολη θα είναι η θητεία, μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία, ήταν μια άλλη ερώτηση. «Ο Δήμος μας είναι βιώσιμος. Δεν χρωστάει. Μπορεί να υπάρξει μια οικονομική δραστηριότητα τοπική που θα μας βγάλει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

«Θα υποστηρίξουμε μια διαδημοτική συνεργασία με σκοπό την Τουριστική προβολή όλου του Αργοσαρωνικού» ήταν η απάντηση που έδωσε σε δικό μας σχετικό ερώτημα.

Για τα σκουπίδια, ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στις δεκάδες αποφάσεις που έχει υπογράψει ως πρόεδρος του Δ.Σ. «Τον Γενάρη του 10 είπαμε τότε στον Σφυρή: Εφόσον δεν υπάρχει προορισμός, μη φτιάχνεις τα δέματα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Χωματερή με περιτύλιγμα είχα πει. Δυστυχώς ούτε με περιτύλιγμα. Η Περιφέρεια έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και έχει αποφασίσει να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν. Φοβάμαι όμως τις καθυστερήσεις. Εμείς τι έχουμε κάνει. Ανακύκλωση, πετύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 30%. 200 κάδοι τοποθετήθηκαν, έχουμε υποβάλλει πρόταση για μονάδα κομποστοποίησης.

Ενδιαφέρον είχε και η απάντηση για το Μνημόνιο: «Αν κάνουμε ένα γκάλοπ κανείς δεν θέλει το μνημόνιο. Βεβαίως, απέτυχε αυτό που έγινε και απέτυχε διότι επιχειρήθηκε μια εφαρμογή πολύ βιαστικά και πολύ γρήγορα. Προσωπική άποψη είναι ότι είχαμε ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Ας πούμε για παράδειγμα, ότι έχουμε προϋπολογισμό εγκεκριμένο ήδη. Βεβαίως, όταν βλέπω ανθρώπους στην ουρά του ΟΑΕΔ, που προέρχονται από τον χώρο της οικοδομής και του μεροκάματου, προφανώς και στεναχωριέμαι και θέλω να υπάρχει καταλογισμός ευθυνών. Και ξέρουμε ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν αλλά και οι νοοτροπίες που υπήρχαν και σε άλλους χώρους.

Για το νερό ο κ. Λάμπρου είπε ότι υπάρχουν δύο μεγάλα έργα της Περιφέρειας που πρέπει να μπουν στη χρηματοδοτική περίοδο 14-19. Αυτό τουν Ανάβαλου που εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες και το φράγμα της Ελιάς που δεν πέρασε τελικά στο 07-13. Αυτές είναι οι δύο μεγάλες λύσεις κατά τον κ. Λάμμπρου και όπως είπε «Τουλάχιστον, τώρα υπάρχουν μελέτες. Πριν δεν υπήρχαν. Δεχθήκαμε και τη δημιουργία τριών μικρών μονάδων αφαλάτωσης. Ψάχνουμε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Τέλος, ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε και προσωπικά στον Κολυμπάδη Παντελή και την Δήμητρα Μονά που έχουν συμβάλλει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια για την διοργάνωση τοπικών γιορτών προβολής των προϊόντων του Λαδιού και του Ροδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου