Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Χτύπημα στα νότια προάστια ετοίμαζαν οι τρομοκράτες; – Συναγερμός για την «κινητή γιάφκα»



Απο τις 28 Ιανουαρίου όποτε και εντοπίστηκε μετά από καταγγελία κατοίκου το ύποπτο αυτοκίνητο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο, έπαιζαν οι αστυνομικοί το «παιχνίδι» της γάτας με τον ποντικό. Ο ποντικός ωστόσο δεν εμφανίστηκε και έμεινε στους αστυνομκούς...το «τυρί» που δεν είναι άλλο από το οπλοστάσιο που έκρυβε μέσα του το ασημί Opel Astra.

Κι ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν πλέον εναγωνίως-με ελάχιστες πιθανότητες-αποτυπώματα και DNA αλλά και τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων για να δουν αν τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν είναι «καθαρά» οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής προβληματίζονται από κάποιες περίεργες συμπτώσεις που σύμφωνα με το protothema συνοψίζονται στα εξής:

• Το ασημί opel εκλάπη από την Κερατέα την 1η Ιανουαρίου, ημέρα αδείας του Χριστόδουλου Ξηρού. «Φορούσε» μόνο πίσω πινακίδα κυκλοφορίας η οποία ανήκει σε άλλο αυτοκίνητο και για την οποία δεν είχε δηλωθεί κλοπή.

• Είχε αφεθεί έξω από ένα εγκαταλελειμμένο την τελευταίο δεκαετία σπίτι προκειμένου να μην τραβά τα βλέμματα των ενοίκων μιας κατοικημένης πολυκατοικίας. Πιθανότατα είχαν σκοπό να αφήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί το κλεμμένο αυτοκίνητο.

• Ρουκέτες RPG έχουν χρησιμοποιήσει στα παρελθόν η 17 Ν με ειδικό χειριστή τον Χριστόδουλο Ξηρό και ο Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη. Με ρουκέτα χτύπησαν τον Ιανουάριο του 2007 την αμερικανική πρεσβεία. Πριν ένα χρόνο σε ίδιο οπλισμό προσπάθησαν οι αντάρτες πόλης να χτυπήσουν τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρο Συγγρού, όμως λόγω τεχνικού προβλήματος χρησιμοποιήθηκαν τελικά Καλάσνικοφ.

Αυτό επίσης που προσπαθούν να διαλευκάνουν είναι εάν οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να χτυπήσουν κάποιον στόχο στα νότια προάστια ή αν θα χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο ως «κινητή γιάφκα».

Άλλο ένα κρίσιμο και αναπάντητο ερώτημα βέβαια είναι εάν οι δράστες δεν πήγαν να παραλάβουν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο βαρύς οπλισμός γιατί αντελήφθησαν ότι το είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί ή γιατί δεν είχε φτάσει ακόμα η προκαθορισμένη ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου