Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Καιρός - Πρόγνωση 2 ημερών


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε την Καθαρά Δευτέρα 03-03-2014 / 1400 τοπική

Πρόγνωση για σήμερα Καθαρά Δευτέρα 03-03-2014
Γενικά χαρακτηριστικά - Προειδοποιήσεις

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Νότιοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία, οπού πιθανώς μέχρι αργά το βράδυ θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και στα νότια, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα θα επικρατήσουν σε όλες τις περιοχές βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1200 μετρά). Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτίους, νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι ισχυρά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που πολύ γρήγορα θα γίνουν δυτικοί, βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι έντονα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλλονιά

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία αρχικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: νότιοι 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βραδύ θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μέρος 2

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 04-03-2014

Γενικά χαρακτηριστικά - Προειδοποιήσεις

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι έντονα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα παρουσιάσουν ύφεση. Όμως αναμένεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια κυρίως ορεινά. Τα φαινόμενα που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στην ανατολική χώρα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα δυτικά. Νότιοι άνεμοι που πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία ενδεχομένως αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι έντονα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά αναμένεται νέα έξαρση των φαινόμενων τα οποία μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στα ανατολικά.

Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 που πρόσκαιρα θα γίνουν νότιοι, νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 που πρόσκαιρα το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινόμενων από αργά το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στα δυτικά θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βράδυνες ώρες. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: στα νοτιά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι με την ιδία ένταση. Σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι, νοτιοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι το βράδυ θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και πιθανώς στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το απόγευμα πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ, από το βράδυ όμως θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές τις πρωινές και κυρίως τις βράδυνες ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλλονιά

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου