Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Συνάντηση του Δήμου Τρίπολης με τη διευθύντρια εκθέσεων του Κρατικού Μουσείου Ρώσικης Ακαδημίας και καλών τεχνών














Συνάντηση του Δήμου Τρίπολης με τη διευθύντρια εκθέσεων του Κρατικού Μουσείου Ρώσικης Ακαδημίας και καλών τεχνών και επιχειρηματικό δείπνο προς τιμή της αποστολής από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. με σκοπό τη γνωριμία των επιχειρηματιών της Αρκαδίας με Ρώσους επιχειρηματίες για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στη Ρώσικη αγορά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (05.03.2014) στις 16.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αποστολής του Δήμου Τρίπολης με τη διευθύντρια εκθέσεων του Κρατικού Μουσείου Ρωσικής Ακαδημίας και Καλών τεχνών όπου θα φιλοξενηθεί περίπου για ένα μήνα η έκθεση του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Αρκά (Τριπολίτη) Νίκου Φλώρου με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης στα πλαίσια της υποψηφιότητας για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021.

Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα όπως η ανταλλαγή εκθέσεων του Μουσείου με την Τρίπολη. Η διευθύντρια είπε πως η Αρκαδία έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την Αναγέννηση, πως είναι υπέρ της κίνησης αυτής του Δήμου.

Παραδόθηκαν παραδοσιακά προϊόντα, έντυπο και τηλεοπτικό υλικό, μεταφρασμένο στη ρώσικη γλώσσα για την ανάδειξη του τόπου.

Δόθηκε ραντεβού για τις 6 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Νίκου Φλώρου.

Στη συνέχεια της μέρας και συγκεκριμένα στις 19.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε δείπνο οργανωμένο προς τιμή της αποστολής του Δήμου Τρίπολης, από τον πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, σε γνωστό εστιατόριο της Αγίας Πετρούπολης, στο ξενοδοχείο Golden Garden.

Εκεί ήταν ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με όλη την αποστολή, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστα Ταλούμη, τους Αντιδημάρχους κ. Ηλία Τζανή και κ. Γιάννη Σαμπράκο, το δημοτικό σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καρλή, την υπεύθυνη στα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού δημοτική σύμβουλο κα. Χριστίνα Ζαμπαθά, τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. κ. Δημήτρη Τασιγιαννάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο για την αγροτική ανάπτυξη κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, τον ειδικό σύμβουλο Πολιτισμού του Δημάρχου κ. Φώτη Σαββάκη αλλά και τους επιχειρηματίες κα. Μαριάννα Καλτεζιώτη και κ. Γιάννη Τρουπή.
Εκεί ήταν ακόμα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη κ. Θόδωρο Μπιζάκη, ο γνωστός καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, ο curator Αριστοτέλης Καραντής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων κ.Lionsky, ο Ειδικός της επιτροπής εξωτερικών Σχέσεων κ.Strougova, η Αναπληρωτής Επικεφαλής Επιτροπής Τουρισμού της Κυβέρνησης κ.Gromova, η Διευθύντρια του τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών κα. Ελόεβα. Φ.Α., ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου κ. Κύσιλερ, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συλλόγου «ΠΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» ,ο Διευθυντής Τύπου Ένωσης Ταξιδιωτικών Φορέων Βορειοδυτικής Ρωσίας κ. Ρουμιαντσεφ, ο Γενικός Διευθυντής Τουριστικού Πρακτορείου Versa και «Mouzenidis», η Προϊσταμένη Τμήματος θεωρήσεων Τουριστικού πρακτορείου «Biblio Travel», ο Γενικός Διευθυντής Τουριστικού Πρακτορείου «Solvex» και «Pegas Touristik», συντάκτες Μ.Μ.Ε. όπως Russian Travel and Culture industry» ,Tournavigator, κ.α.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων και επιχειρηματιών Αγίας Πετρούπολης κ. Φιουντοροφ.

Μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης και έπαιξαν ένα dvd σε slider με τα ωραιότερα σημεία ενδιαφέροντος για τον τουρισμό της Αρκαδίας, ενώ παράδωσαν δώρα με παραδοσιακά προϊόντα της Αρκαδίας.

Να υπογραμμιστεί ότι έγιναν συζητήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών για επικείμενες συνεργασίες στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Μουσείο παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με τον καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο σε Μέσα Ενημέρωσης της Αγίας Πετρούπολης για στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου