Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αναζητούν οικονομικά νεκροταφεία για τους δικούς τους
























Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους συγγενείς νεκρών να αναζητούν οικονομικά νεκροταφεία για να μεταφέρουν τα οστά των προσφιλών τους προσώπων.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» που αναφέρει ότι αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μεταφέρουν τα οστά των νεκρών από τα νεκροταφεία της Λάρισας σε νεκροταφεία χωριών και μικρότερων δήμων όπου η διατήρηση των οστών είναι πιο οικονομική και σε αρκετές περιπτώσεις δεν καταβάλλεται τέλος.

Σύμφωνα με το άρθρο της «Ελευθερίας» μέσα στο 2013 κατατέθηκαν 232 αιτήσεις μεταφοράς οστών από τα δυο νεκροταφεία της Λάρισας για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι επικαλούνται συναισθηματικούς λόγους όμως από πίσω κρύβονται και οικονομικοί λόγοι. «Το αποτέλεσμα: Ενώ στα χωριά οι ζωντανοί λιγοστεύουν, τα νεκροταφεία γεμίζουν, με τους δημάρχους από τη μια να επεκτείνουν διαρκώς τους χώρους ταφής και φύλαξης των οστών και από την άλλη να σκέφτονται να επιβάλλουν τέλη διατήρησης για να ανακόψουν το ρεύμα της... μετά θάνατον παλιννόστησης».

Οι μεγάλες διαφορές στις τιμές που παρατηρούνται από νεκροταφείο σε νεκροταφείο ερμηνεύουν σε ένα βαθμό και την επιθυμία πολλών συγγενών να μεταφέρουν τα οστά των προσφιλών τους προσώπων σε δήμους όπου οι νεκροί δεν είχαν καμιά σχέση με την περιοχή.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου