Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ματαιώθηκε μετά το κράξιμο" στον δήμαρχο Επιδαύρου


Ο δήμαρχος καταγγέλλει τον Γιώργο Λούκο, που αρνήθηκε να προσλάβει ανθρώπους (έληξαν στις 17 οι συμβάσεις των εργαζομένων) και να δώσει την υλικοτεχνική υποδομή του επίσημου Φεστιβάλ. Το έκανε από τη ζήλια του, λέει, επειδή το μουσικο-θεατρικό ποτ πουρί «60 χρόνια μουσική στην Επίδαυρο» θα συγκρινόταν με τις «κακές» παραστάσεις του.

Δεν είναι μόνον η βουλευτής της Ν.Δ. Τάνια Ιακωβίδου που έχει μεγάλα καλλιτεχνικά οράματα για την Επίδαυρο (και για την κίνηση στις ταβέρνες παρεμπιπτόντως). Τις τελευταίες μέρες προέκυψε κι άλλος πολιτικός παράγων, που δεν έχει απλώς ισχυρή αισθητική άποψη για το Φεστιβάλ, την οποία κραδαίνει απειλητικά προς κάθε αρμόδιο (βλέπε Γιώργος Λούκος), αλλά και στρώθηκε να την κάνει πράξη.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος, αφού κατάφερε και πήρε έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (αυτό που κατά τα άλλα ψειρίζει τα σκηνικά των καθιερωμένων θιάσων, μπας και ζυγίζουν κάνα δράμι παραπάνω), ανακοίνωσε την οργάνωση δικής του παράστασης εκτός Φεστιβάλ, το Σάββατο 23 Αυγούστου, με τίτλο «60 χρόνια μουσική στα Επιδαύρια». Επρόκειτο για ένα ποτ πουρί, μουσικοθεατρικό, με την επιμέλεια του Ηλία Μαλανδρή, αφιερωμένο στα 60 χρόνια του θεσμού και στον εμπνευστή του, Δημήτρη Ροντήρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου