Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πλατής: Να λογοδοτήσουν στους πολίτες του Άργους












Ακούσαμε και διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο την ανακοίνωση που έχει στείλει η παράταξη του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών. Καταγγέλλουν την παράταξη μας ότι δεν είπε ΝΑΙ σε ένα δικό τους ψήφισμα που έφεραν προ ημερήσιας διάταξης με την μέθοδο του κατεπείγοντος, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί.
Η παράταξη μας ψήφισε ΠΑΡΩΝ για τους παρακάτω λόγους:
1) Μας ζήτησαν να υπογράψουμε το ψήφισμα υπέρ της συνέχισης της χρηματοδότησης και εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης του κέντρου του Άργους. Μα είναι δυνατόν να μην συνεχιστεί ένα έργο που έχει υπογραφεί η σύμβαση και έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος; Άρα κάτι άλλο συμβαίνει; Ας μας το πουν.

2) Μας έλεγαν να λάβουμε υπόψη ότι τα χρήματα για αυτό το έργο προέρχονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ότι είναι Ευρωπαϊκά χρήματα και δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον προϋπολογισμό του δήμου. Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν ορισμένοι ότι μπορούν να κοροϊδέψουν Δημοτικούς Συμβούλους; Οι εκλεκτοί συντάκτες του ψηφίσματος δεν γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013 και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης; Γιατί σκοπίμως αποκρύπτουν ότι το αρμόδιο Υπουργείο και γενικότερα η χώρα μας θα πληρώσει το αναλογούν Φ.Π.Α 23% ποσού 1.246.140,00 ευρώ, και έτσι η συμμετοχή μας στο έργο ίσως να είναι συνολικά περισσότερο από το 35% της χρηματοδότησης;

Μα είναι δυνατόν το Υπουργείο που χρηματοδοτεί το έργο να μην έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό τους τα χρήματα για έργο που ενέκρινε , δημοπρατήθηκε και εκτελείτε;

3) επίσης λένε: απορούμε γιατί ακόμα δεν έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα αυτά……. Μα καλά δεν παρακολουθούν τι γίνεται στην πατρίδα μας; Καθημερινά ακούμε από κυβερνητικά χείλη ότι δεν υπάρχουν χρήματα για νοσοκομεία, μισθοδοσία εργαζομένων, ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα κρίνετε η παραμονή της χώρας μας στη Νομισματική Ένωση. Καθημερινά διαβάζουμε στις Αθηναϊκές εφημερίδες την διακοπή συγχρηματοδοτούμενων έργων λόγω αδυναμίας εξόφλησης εκτελεσμένων εργασιών.

Πριν 2 ή 3 έτη στο Ναύπλιο εκτελούσαν παρόμοιο έργο. Εκεί ο εργολάβος έσκαβε ένα δρόμο, ολοκλήρωνε την ανάπλαση και μετά πήγαινε στον επόμενο δρόμο. Εδώ τι έκαναν; Έσκαψαν τα πάντα και μετά λένε σταματάμε γιατί δεν εισπράξαμε την προκαταβολή.

Θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες του Άργους αυτοί που έδωσαν εντολή στον εργολάβο να κλείσει δρόμους και ειδικά τον κεντρικότερο την οδό Δαναού και να σκάψει όλο το Εμπορικό κέντρο.


Οι εκλεκτοί συντάκτες του ψηφίσματος θα πρέπει να δώσουν εντολή στον εργολάβο να ασφαλτοστρώσει άμεσα την οδό Δαναού και να την παραδώσει στην κυκλοφορία.


Η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας θα πρέπει να διορθώσει τα λάθη της και τους κακούς χειρισμούς που έχει κάνει στο κέντρο της πόλης αντί να ψάχνει για συνένοχους στο έγκλημα.

Εμείς ως δημοτική παράταξη δεν θα πούμε ποτέ ΝΑΙ σε ένα ψήφισμα που γράφονται ψεύδη και συκοφαντίες.

Δημήτρης Πλατής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου