Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αποστολόπουλος: «Ν΄ ανέβουν όλοι οι δευτεραθλητές της Γ΄ Εθνικής»



Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και αναπληρωματικό μέλος του Δ.σ. της ΕΠΟ, Γιάννης Αποστολόπουλος, μίλησε για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για το θέμα της ανόδου των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής στη Φούτμπολ Λιγκ και τις από δω και πέρα εξελίξεις.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο YellowRadio92.8:
Για το θέμα της ανόδου των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής στη Φούτμπολ Λιγκ:

«Το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές συζητήσεις, ανακοινώσεις και αποφάσεις από τη Φούτμπολ Λιγκ. Εγώ προσωπικά έχω εισπράξει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γκιρτζίκης, και ο πρόεδρος της Γ’ Εθνικής, κ. Τζανόπουλος, θα δώσουν μία λύση η οποία θα βασίζεται στη λογική, αλλά και στο συμφέρον των ομάδων.

Πιστεύω ότι πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός των ομάδων που προβλέπει ο κανονισμός για το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Ωστόσο όμως βλέπω ότι δεν μπορούν να κληθούν αυτήν την περίοδο οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής να δώσουν αγώνες μπαράζ. Με ποιους παίκτες θα παίξουν, πώς θα παίξουν, υπάρχουν και άλλα νομικά κολλήματα.

Γι’ αυτό επιμένω και λέω ότι το θέμα πρέπει να λυθεί με απόφαση που θα στηρίζεται στη λογική. Δεν είναι δυνατόν να κληθούν οι ομάδες να παίξουν με τους περσινούς παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν φύγει. Η λογική λέει ότι δεν είναι δυνατόν να παίξουν με τους περσινούς παίκτες.


Το καλύτερο που βλέπω εγώ είναι να παίξουν και οι τέσσερις ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα να κυλήσουν ομαλά στο νέο Πρωτάθλημα. Γιατί επηρεάζονται και άλλα πρωταθλήματα από τη συμμετοχή ή όχι των τεσσάρων ομάδων στη Φούτμπολ Λιγκ.


Πιστεύω όμως ότι η ομοσπονδία θα πάρει μία απόφαση που θα στηρίζεται στη λογική και θα στηρίζεται απ’ όλες τις ομάδες της Ελλάδας».
Για την απόφαση της Φούτμπολ Λιγκ για περιορισμένο αριθμό ομάδων: «Ναι, υπάρχει αυτή η απόφαση της Φούτμπολ Λιγκ για περιορισμένο αριθμό ομάδων, αλλά δεν ξέρουμε ΑΝ θα το δεχθεί η ΕΠΟ. Εγώ λέω ν΄ ανεβούν και οι τέσσερις δευτεραθλήτριες και ας ξεπεράσουμε τον αριθμό των 20, ας γίνουν 21 ακόμη και 22.

Υπάρχει τρόπος να διεξαχθεί πρωτάθλημα με τον αριθμό των αγωνιστικών που επιθυμεί η διοργανώτρια αρχή. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της ομοσπονδίας και τον κ. Γκιρτζίκη.

Η λύση είναι να γίνουν δύο όμιλοι και σε κάποια στιγμή να διασταυρωθούν οι ικανότερες ομάδες. Αλλά και οι τελευταίες των ομίλων να διεκδικήσουν την παραμονή τους».

Για τη λύση των δύο ομίλων στη Φούτμπολ Λιγκ: «Στο παρελθόν έχει γίνει ένας όμιλος στην Β’ κατηγορία και τινάχθηκαν οικονομικά οι ομάδες. Δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας μόνο τις ομάδες που αντέχουν το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη γεωγραφική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και τις οικονομικές συγκυρίες. Και, επίσης, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι γύρω από το οικοδόμημα της Φούτμπολ Λιγκ κινείται ένας ολόκληρος κόσμος. Ζούνε οικογένειες και επιχειρήσεις πέρα από το ότι προσφέρει το ποδόσφαιρο σε κάθε νομό.

Όλα αυτά πρέπει να τα εξετάσουμε, να τα βάλουμε κάτω και σε συνεργασία με την Πολιτεία να πάρουμε αποφάσεις. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την Πολιτεία να λέει τα δικά της, με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να λένε τα δικά τους δεν οδηγεί πουθενά. Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι έχουν γίνει οι συζητήσεις στην ΕΠΟ για τους δευτεραθλητές και για τους δύο ομίλους. Υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία γιατί όλοι θέλουν το καλύτερο για το ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου